Kayıtlar

Ocak, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MY DIY: Flower Head Crown / Çiçekli Saç Tacı

Resim
Son zamanlarda sıkça rastladığımız bu iki saç tacını okulumun bahar şenliklerinde almış ve kullanmıştım. Yazın konserlerde de kullanıyorum fakat eskidiler ve çok eğilip büküldüler. Taç takmayı sevmiyorum ama yine de evde eskiden kalma bir sürü saç tacı var. Bende bu çiçekleri birinin üstünde kullanıp en azından konserlerde kafamdan düşürmeyeceğim bir taç yapmak istedim.  Kullandığım bu taç kendinden örgülü.O yüzden ekstra bir şey yapmadım. Tek yaptığım çiçekleri gönlümce yerleştirmek oldu. Fakat içlerinde tel olduğu için kafanıza batmayacak şekilde yaptığınızdan emin olmakta yarar var.  I bought these two flower hair crowns at spring festival in my university.  I use them in concerts at summer but they are twisted and bent. I actually don't like wearing hair crowns but I have a lot of them also. So I decided to merge these crowns and make a steady one.  The crown I used has its own knitting, so I didn't do anything extra. All I did was placing the flowers. 

MY DIY: Telefon Kılıf Yenileme / Phone Case Renewal

Resim
Daha önce kullandığım kendinden yapışkanlı ruloyu yine kullandım. Telefon kılıfımdan hoşlanmıyordum ama istediğim renkte bulamadım. Bende bu şekilde değerlendirdim ve renk kattım. Şimdi seve seve kullanıyorum. Telefonumu gören ve hoşuna giden 2 kişiye daha aynından yaptım. :) I used the self-adhesive roll that I used earlier. I didn't like my phone case but I couldn't find what I wanted. So I made this and I love it. I also made 2 other for the ones who liked my phone case. :)

MY DIY: Gözlük Yenileme / Sunglasses Renewal

Resim
Bu gözlüklerim orijinal gözlükler değiller elbette. Konserlerde vs. eğlence olsun diye almıştım ama aslında amacına ulaşamadı. Rengi koyu ve sıkıcı. Bende renk katmak istedim. Son zamanlarda aklımda yine gözlükle alakalı bir fikir oluştu ama ona internette rastlamadan önce bunu yaptığım için, bunlar da böyle oldu. Dediğim fikre mutlaka sizde rastlamışsınızdır.  * Görmeyenler için fikir olsun diye en altta fotoğrafını paylaştım. 

MY DIY: Spray Painted Candle Holders / Sprey Boyalı Mumluklar

Resim
  Kim derdi ki öğrenci evinden böyle hoş bir dekoratif obje çıksın. :)  Evlerini boşaltacak olan arkadaşlarımın evini hazine arar gibi kolaçan ederken gözüme bu ikisini kestirdim. Ben bunları boyamalıyım dedim. Sonuç işte bu! Kullandığım sprey boya tutar mı tutmaz mı emin değildim, sonuç olarak porselen boyası değildi. Denedim ve gayet güzel tutunca devam ettim. Şu sıralar salon mobilyalarımızı beyazları ile değiştiriyor ve yeniliyoruz. Bende küçük bir ayrıntı katmak istedim.   I wouldn't have thought that I could find such cute objects in students' flat.  :) My friends have graduated and they were emptying their flat. I was searching through their apartment like I was seeking a treasure. I came across these and instantly came with an idea. Here is the result! I wasn't totally sure if my spray paint would fit it perfectly because it wasn't made for porcelain. I tried and it worked just fine. We are changing and renovating our living room with brighter colours (espe

MY DIY: Plastik Şişeden Kürek / Shovel from a Soap Bottle

Resim
Çiçek topraklarıyla uğraşırken kürek lazım oldu, ne yapsam diye düşünürken aklıma daha önce internette gördüğüm bu fikir geldi. Bitmek üzere olan ekonomik boy sabun şişesini hemen elime aldım yıkayıp temizledim ve resimlerde görüldüğü gibi kestim. Sonra da seve seve kullandım, gerçekten çok yardımcı oldu.  As I was struggling with flower soils, I needed a shovel. I didn't have one and started to think what I was gonna use. Then this idea came up to my mind. I saw it a while ago on the internet. My economic size soap bottle was about to be finished, so I emptied, cleaned and dried. The following steps are in the pictures taken. It was very very useful and I love it. 

DIY: Chevron

Resim
Uzun zamandır trend olan Chevron - Şerit tekniğini evinizin bir köşesinde mutlaka kullanmalısınız. Özellikle modern mobilyalara sahipseniz ve özellikle bunlar beyaz ağırlıklı ise, dekorasyonunuzun tamamlayıcı bir parçası olacaktır.  The trendy Chevron technique is a must in your decoration. If you have a modern and especially white furniture, the chevron is a complementary part of your decoration.